A Banner Casting Magyarország egyik vezető casting ügynöksége...

Éveken keresztül ezzel a mondattal indultak a honlapjaink. Szeretjük ezt a mondatot, mert sokat dolgoztunk érte, hogy így legyen. Azonban az elmúlt évek innovációinak és munkatársaink kitartó munkájának köszönhetően, már nem fedi teljesen a valóságot.

Bár ügynökségünk továbbra is a hazai piac meghatározó szereplője, közben nemzetközi vizekre is eveztünk az új divíziókkal.

Az elsődleges cél nem a nemzetközi terjeszkedés volt, hanem inkább a szükséges új irány. Fel kellett ismernünk, hogy a hazai gyártású reklámokat, filmeket, és az itt gyártott szervíz munkákat nem vagyunk képesek teljes mértékben itthonról kiszolgálni.

Utaltunk már rá, hogy rengeteg munka érkezik az országba. Ez nagyon jó dolog mindenkinek, aki ebben a szakmában dolgozik, de egyben újabb és újabb kihívások elé állít bennünket. Gyorsan jött el a változás és nekünk olyan kérdésekkel kellett szembe néznünk, mint a szakemberek hiánya, technikai fejlődés vagy infrastruktúra fejlesztése. Szerencsére pont a munkánkból eredően – ahol akár néhány csepp eső is azonnali változásokat indukál a forgatási sorrendben – ez sem ijesztette el a magyar filmeseket. Az újrainduló szakember képzéssel, gyakornoki programokkal, innovációkkal az előbbi kérdésekre is sikerült megnyugtató válaszokat adnunk.

Ebben a folyamatban a Banner Casting sem maradhatott tétlen, mi is új irányokba indultunk.

Ha lehet ilyet mondani, azért voltunk egy kicsit nehezebb helyzetben, mert a mi munkánk mindig is sok generációt fogott össze. Egy évtizeddel ezelőtt, még az is gondot okozott, ha egy-egy elismertebb színészt próbafelvételre hívtunk. Mára sokat változott a helyzet. Türelmes, kitartó munkával fogalmazzuk újra mindannyian a casting szerepét. Ez persze nem azt jelenti, hogy hátra lehet dőlni. Rengeteg új dolog vár még elfogadásra a mindennapokban. Gondolunk itt a színész showreel-ek hiányára, a vidéki- és határon túli színészek bevonására az online platformokon keresztül, a nemzetközi partnerektől, megrendelőktől elvárt casting technikák elsajátítására, professzionális portfoliók fontosságára. A verseny nagy, de szerencsére nyitott. Nincs más feladatunk, mint az, hogy a megváltozott piaci körülményekre nekünk is reflektálnunk kell.

Szerencsére, nem csak mi gondoljuk így. Örömmel látjuk, halljuk, tapasztaljuk, hogy nem csak a fiatalabb generáció, hanem az idősebb, teljesen más filmes struktúrában felnövő színészek, előadóművészek is egyre nyitottabban, kíváncsian tekintenek ezekre az új, sokszor technológiai változásokat is hozó, casting metódusokra.

Meggyőződésünk, hogy mindenkinek, aki ebben a szakmában van, kötelessége a legapróbb változásokra is figyelni, reagálni. A piac változik és nekünk is változni kell vele ahhoz, hogy a legjobbat tudjuk nyújtani. Mi, a magunk részéről, a casting folyamatokban tudjuk ezt megtenni úgy, hogy beszélünk róla és cselekszünk. Tudjuk, hogy a többiek, a filmesek nagy családjának más részlegei, ugyanerre törekednek a saját ágazatukon belül.

A legnagyobb öröm számunkra látni, hogy egy teljes szakma – vagy inkább nevezzük szubkultúrának – felismerte hogy:

A jövő nem kopogtat!

Diviziók és Szolgáltatások

A következőkben szeretnénk bemutatni az utóbbi időszak új divízióit, fejlesztéseit.