A jövő

nem kopogtat!

A mi világunk

Üdvözlünk a világunkban! Nagyon örülünk a látogatásodnak, így lehetőségünk van bemutatni mindazt, amit gondolunk, amit csinálunk, amiért megszületett a cégünk. Szándékaink szerint a következő oldalakon minden olyan információt megtalálhatsz, amire szükséged lehet ahhoz, hogy jobban megismerj bennünket. Összeszedtünk mindent, ami akár megrendelőként, akár szereplőként fontos lehet számodra. Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor a fő oldalról a Banner Casting ajtaján jöttél be, ezért itt főleg a castingokkal kapcsolatos dolgokról olvashatsz. Ettől függetlenül, itt is fogsz utalásokat találni cégcsoportunk további tevékenységeire. Visszalépve azok az ajtók is nyitva állnak előtted, szívesen látunk ott is.

Kerülj beljebb! Kapcsoljuk fel a lámpákat és induljunk...

Szeretjük a felfedezést

Szeretjük a járatlan utakat az életünkben és a munkánkban egyaránt. A kalandhoz nem mindig kell a világ másik felére menni, néha lehet, hogy ott vár ránk a következő sarkon.

Szeretjük a gondolat szabadságát

A világ körülöttünk szinte percről perce változik. Van amikor mi igazodunk a változásokhoz, és van úgy, hogy mi generáljuk azokat. A gondolkodás számunkra a létezés öröme.

Szeretjük a Sziget Fesztivált

Ez az, amit soha nem hagynánk ki: egy hét, amikor a világ minden tájáról érkeznek előadók, fesztiválozók. Egy olyan Kulturális Bábel, ami lenyűgöz bennünket, hatással van ránk.

Nincs lehetetlen

Sokszor mondjuk ezt magunknak, amikor egy-egy briefben feltűnik egy teljesen elképzelhetetlennek tűnő kérés. Elárulunk egy titkot: néha ez sem segít. Ez csak akkor derül ki, ha már mindent megtettünk: körbe e-maileztük a fél világot és egy eldugott holland faluban a postást is megkérdeztük, valóban lakik-e arrafelé egy világtól elzártan alkotó jazz trombitás. Ebben az esetben szerencsénk volt, ott lakott.

Az elmúlt években el voltunk kényeztetve. Olyan alkotókkal dolgozhattunk együtt, akiknek a tehetsége minket is magával ragadott. Aki ebben a szakmában dolgozik, annak nem kell elmesélnünk, hogy egy film vagy reklámfilm előkészítése, forgatása alatt milyen emberfeletti munkára van szükség az egész stáb részéről. Így van ez, amióta létezik ez a műfaj, de van egy dolog, ami mindannyiunkat kárpótol: az elkészült mű. Akár a vásznon, akár a médiában nézzük meg, az első gondolat a legtöbb esetben az, hogy:

Kelet-Európa Hollywoodja

Magyarország a filmezés szempontjából mindig meghatározó hely volt. Már a film születése körül ott voltak azok a magyarok, akik fantáziát láttak a hetedik művészet megszületésében. Sorolhatnánk neveket Alexander Korda, George Czukor, William Fox, Adolf Zukor, Kertész Mihály és még számtalan alkotó a múltból és a jelenből, akik meghatározó figurái a világ filmművészetének. Bár jelenleg három itthon alkotó Oscar-díjas rendezőnk van, a magyar származású rendezők, látványtervezők, zeneszerzők összesen tizenhat alkalommal álltak aranyszoborral a kezükben azon a vágyott színpadon. 19 Oscar Díj, elég jó arány.

A filmgyártás ma is meghatározó iparág. A hazai produkciók mellett nemzetközi stábok adják egymásnak a stúdió komplexumok kilincsét. Újabb és újabb szuperprodukciók érkeznek a világ minden részéről. Ők, a magyar szakemberekkel kiegészülve, nem ritkán hónapokon keresztül dolgoznak hazánkban. Ez mindannyiunk számára nagy kihívás, de erről majd később...

Itt az első oldalon ünnepeljünk! Mondjuk ki bátran és büszkén: Magyarország jelen pillanatban Kelet-Európa Hollywoodja.

És Mi itt vagyunk...