Gyakran Ismételt Kérdések

Casting

A casting ügynökségek reklámügynökségekkel, filmgyártó cégekkel és rendezvényszervezőkkel állnak kapcsolatban. A Banner Casting fő profilja a reklámfilmek, reklámfotózások, játékfilmek szereplőinek kiválasztása.

Amikor beérkezik hozzánk egy megrendelés, mi az adott munka típusának megfelelő szereplőket válogatunk az adatbázisunkból. Két eset lehetséges: fotó castingot küldünk, vagy videó-castinggal prezentáljuk a nálunk található szereplőket. Az első körök után előfoglalást végzünk, ilyenkor tudod meg, hogy egy szűkített körbe kerültél egy adott feladatra. Ez jó hír, bár még nem jelent garanciát arra, hogy Te kapod a munkát.
Komoly ügynökség rendelkezik honlappal, Facebook oldallal, ahol minden információ a rendelkezésedre áll.

Komoly ügynökség valós referenciákat tud felmutatni.

Komoly ügynökség hivatali időben elérhető telefonon vagy személyesen.

Komoly ügynökség elfogadja a mások által készített portfóliókat, bemutatkozó videókat. Nem próbál mindenáron rábeszélni drága fotózásokra, portfólió készítésre.

Komoly ügynökség megtalálható professzionális szakoldalokon. IMDB, KFTV...stb
Ha új munka érkezik hozzánk és úgy gondoljuk, hogy megfelelő lennél rá, mi jelentkezünk telefonon. Ha esetleg változik a számod, azonnal jelezd felénk, mert csak így értesülhetsz a lehetőségekről.

Az office@bannercasting.hu címen tudod jelezni a változásokat.
A nyílt castingokat a Facebook oldalunkon szoktuk meghirdetni. Ezek olyan munkák, amikor nem csak a cégnél regisztrált tagok jelentkezhetnek, hanem bárki, aki a megadott feltételeknek megfelel.

Ezekről a Banner Casting Facebook oldalán értesülhetsz.
Mindig a feladatnak megfelelő ruházatban gyere. Erről értesítenek azok, akik a diszponálást végzik. Tisztán, ápoltan érkezni követelmény. Ha valami különlegeset kér az ügyfél, azt időben jelezzük. Arról is értesítünk, ha sminkes van a castingon, ebben az esetben érkezz smink nélkül, hogy ne kelljen arra időt szánni, amíg leszedik és felrakják az újat a saját elképzelésük szerint.
Egy adott szituációban kell bizonyítanod, hogy Te vagy az, akit a Megrendelő keres. Előfordulhat, hogy szöveget is kell mondanod, ezeket általában előző nap elküldjük. Nem megfelelő szövegtudással esélyed sem lehet, hogy megkapd a munkát.
Rendszerint az ügyfelek először fotókat látnak a leendő szereplőikről. Lehet, hogy tökéletesen megfelelnél a munkára, de a fotóid alapján ezt, sajnos, nem tudják eldönteni. Ilyenkor inkább olyanokat választanak, akiknek a fotói már az első körben meggyőzőek. Ha szerencséd van, még lehetőséged lehet egy videó-castingon bizonyítani, de nem biztos, hogy erre van idő.
Ha sikeresen szeretnéd képviselni magad, naprakésznek kell lenned! Győződj meg arról, hogy az ügynökségünknél friss fotóid vannak! Ha komoly változásokat eszközöltél magadon, azonnal jelezd az ügynökségünknek! Olyanokkal, akiknek 3-4 éves fotói vannak az adatbázisban, sajnos nem tudunk eredményesen együtt dolgozni (még akkor sem, ha szerinted „semmit sem változtál”).

Az office@bannercasting.hu címen tudod jelezni a változásokat.

Az ügyfelek elvárják, hogy a fotókon olyan embereket lássanak, akikkel akár másnap már dolgozni is tudnak.
Itt különbséget kell tenni a munkakörök között:

Statiszták:
Napidíjat kapnak a forgatásra. Ez általában a legalacsonyabb az összes kategória között, de kárpótolhat, hogy sokszor hetekig dolgozhatsz egyhuzamban egy-egy nagyobb produkcióban.

Kiemelt statiszták:
A kiemelt statiszták gyakran kamera elé kerülnek, felismerhető az arcuk, előfordul, hogy néhány általános mondatot is el kell mondaniuk. Itt számítanod kell castingra és ruhapróbára is, aminek külön díjazása van.

Reklám szereplők:
A reklám szereplők meghatározott munkadíjért dolgoznak, illetve jogdíj illeti meg Őket az elvégzett munkáért. Ezek mindig külön megállapodás szerint történnek, egyik munka sem hasonlít a másikra.

Film szerepek:
A színészekkel egyénileg beszéljük meg a lehetőségeket.
A Banner Casting a statiszta munkákat, a legtöbb esetben, a hivatalos Facebook oldalán hirdeti meg. Ezekben a posztokban mindig van egy link, amire rákattintva tudsz jelentkezni. Érdemes pontosan elolvasni, mert sokszor több napot is egyben hirdetünk.
Sajnos nem, csak azok kapnak visszajelzést, akiket kiválasztottak a munkára.

Reméljük segítettünk neked a válaszokkal! Minden más ügyben, az esetlegesen felmerülő kérdésekkel, problémákkal, panaszokkal az office@bannercasting.hu címen tudsz érdeklődni.

Minden jót! Banner Casting 2015

Kapcsolat

Örülünk, ha hallunk felőled

Oszd meg velünk ötleteidet, kérdéseidet, vagy csak köszönj be hozzánk!

Ezen a honlapon több helyen is találsz lehetőséget rá, hogy fel vedd velünk a kapcsolatot. Ez azért van így, mert lehet, hogy épp az adott témánál jut eszedbe, hogy kérdezz tőlünk. Bármelyik kapun is jutsz el hozzánk, mindenhol örömmel láttunk.